مقالات و پژوهش ها
یکی از مهمترین موضوعاتی که با توجه به رشد فروشگاههای زنجیرهای در چند سال اخیر مورد توجه قرار گرفته است، سهم این فروشگاهها از کل بازار کالاهای مصرفی تند گردش(FMCG) در مقایسه با سایر کانال های فروش(سنتی- مویرگی) است که این گزارش برمبنای محاسبه کل بازار خرده فروشی محصولات مصرفی و دادههای مرکز ملی آمار تهیه شده است.
چکیده فروشگاه های تخفیفی از تخصص ویژه ای در جلب رضایت مندی جامعه هدف یعنی اقشار متوسط و پایین برخوردارند که از جمله آن می توان به پایین نگه داشتن قیمت تمام شده کالا، برخورداری از صرفه ها ی اقتصادی مقیاس( ارزان خریدن و ارزان فروختن) ، اکتفا به سود اندک در مقابل فروش بالا و دسترسی مصرف کننده به کالاهای با قیمت مناسب و در نهایت تامین رضایت مصرف کننده اشاره کرد. با این توصیف، شناسایی موانع توسعه فروشگاه های تخفیفی در ایران با توجه به نو بودن این مدل در ایران از اهمیت زیادی برخوردار است. در همین راستا، در مقاله حاضر ضمن معرفی مفهوم فروشگاه های تخفیفی و تجربیات جهانی آن، موانع توسعه ای احصا شده این نوع فروشگاه ها در ایران، با استفاده از روش های متکثر اعم از مصاحبه، پرسشنامه و ازمون های آماری تبیین شده و در نهایت راهکارهای عملیاتی برای رفع این موانع ارائه شده است. از جمله موانع احصا شده می توان به موانع قانونی، مشکلات در تامین فروشگاه مناسب، نیاز به حجم بالای سرمایه، مقاومت بخش سنتی، عدم حمایت متولیان امر و ... اشاره نمود. نویسندگان: زهرا آقا جانی ( عضو هیات علمی موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی) الناز میاندوآبچی (عضو هیات علمی موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی)
فایلی که مشاهده میفرمایید خلاصه ای از گزارشی است با عنوان تحلیل صنعت خرده فروشی کشور گرجستان که توسط فروشگاه های زنجیره ای افق کوروش تهیه شده و در راستای تسهیم دانش موجود در صنعت خرده فروشی در اختیار این اتحادیه قرار گرفته است. با تشکر از بخش پژوهشی افق کوروش به خاطر همکاری و حسن اعتمادشان، امید است اطلاعات و یافته های این گزارش برای خوانندگان محترم مفید واقع شود.
چکیده چکیده صنعت خرده فروشی از جمله مهمترین صنایع تاثیرگذار بر زنجیره تامین هر شرکت صنعتی و تولیدی است و از جمله مهمترین ویژگیهای محیط کنونی صنعت خردهفروشی نیز رقابت فزآیندهای است که هر روز با پیدایش و توسعه رقبای جدید در این صنعت مشاهده میگردد. نتیجه مستقیم این وضعیت، ضرورت و توجه جدی در بکارگیری ساز و کارهای موثر در حفظ و ارتقاء رضایتمندی مشتریان و به تبع آن، فروش از طریق کیفیت بخشی به خدمات و ارزش آفرینی بیشتر برای مشتریان میباشد. با توجه به افزایش رقابت در بازار خرده فروشی و بروز و ظهور فروشگاهها و سوپر مارکتهای زنجیرهای در چند سال اخیر، بررسی و تحلیل وضعیت رقابت میان فروشگاههای زنجیرهای و پیشبینی وضعیت رقبای قدیمی و جدید بسیار ضروری مینماید. بر این اساس، تحقیق حاضر با هدف آشنایی و تحلیلی بر وضعیت فروشگاه های زنجیرهای در ایران و جهان از طریق شاخصهایی همچون اهداف، ماموریتها، چشمانداز، حیطه فعالیت، پراکنش جغرافیایی، وضعیت رقابتی، نوع مالکیت و … به منظور استفاده مدیران و مشتریان صنعت خرده فروشی در حوزه فروشگاه های زنجیره ای و ایجاد دیدی نسبت به وضعیت این صنعت تهیه و تدوین شده است. نتایج تحقیق حاکی از افزایش رقابت در حوزه صنعت خرده فروشی در داخل کشور به ویژه دربخش فروشگاه های زنجیره ای می باشد و در این راستا، سازمان هایی موفق خواهند بود که در این حوزه عوامل کلیدی موفقیت را شناسایی و از آن استفاده کنند. این تحقیق بیان می کند به طور کلی فروشگاه های زنجیره ای را می توان در سه دسته کلی هایپر مارکت، سوپر مارکت و فروشگاه های تخفیفی دسته بندی کرد. یافته های این پژوهش مهم ترین چالش های پیش روی فروشگاه های زنجیره ای را به شرح زیر بیان می کند: نبود یا کمبود آمار و اطلاعات در خصوص فرآیندهای توزیع و فعالان آن کمبود نیروی انسانی متخصص قیمت بالای زمین برای احداث فروشگاه عدم وجود اتحادیه فروشگاه های زنجیره ای بوروکراسی پیچیده اداری در ارایه مجوز تاسیس فروشگاه های زنجیره ای شایان ذکر است دو مورد آخر از چالش های مذکور با تشکیل اتحادیه کشوری فروشگاه های زنجیره ای تا حد بسیار زیادی مرتفع گشته است. نویسندگان: علی بهمنی – کارشناس ارشد اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی (نویسنده مسئول) رضا آقائی – کارشناس ارشد مدیریت اجرایی سازمان مدیریت صنعتی میلاد آقائی – دانشجوی دکترای مدیریت صنعتی دانشگاه علامهطباطبایی نشریه: بررسیهای بازرگانی برای مطالعه نسخه کامل مقاله می توانید به این لینک مراجعه فرمایید.
چکیده تلاش علم بازاريابي بر اين است كه شیوههای رفتار مصرفکننده را تحت تأثير قرار دهد. اين تلاشها براي سازمانها، مشتريان و جامعه تأثيرهايي را به همراه دارد. بهکارگیری دانش رفتار مصرفکننده در جهت توسعهی استراتژي بازاريابي، نوعي هنر است. براي همين تحليل تأثيرهاي رفتار مصرفکننده بر استراتژیهای بازاريابي، گامي فراتر از يك علم است و نوعي هنر به شمار میآید. مصرفکنندگان صرفاً به دنبال خريد يك كالا نيستند، آنها درعینحال میخواهند نيازهاي خود را ارضا يا مسايل و مشكلاتشان را نيز حل كنند. کاربرد تاکتیکهای بازاریابی ارتباطی بهتنهایی نمیتوانند موفقیتآمیز باشند و باید عوامل دیگری مانند ویژگیهای شخصیتی مشتریان(نیاز به تعلق، نیاز به احترام و لذت بردن از خرید و نیاز به مد )را در انتخاب و ارزیابی تاکتیکهای بازاریابی ارتباطی لحاظ نمود. جامعهی موردبررسی این پژوهش، مشتریان فروشگاههای زنجیرهای در استان تهران است که به روش نمونهگیری تصادفی، انتخابشده است. نتایج این پژوهش نشان داد بین نیاز به تعلق، نیاز به احترام و لذت بردن از خرید با تمایل به ارتباط، ارتباط معناداری وجود داشت. در بین تاکتیکهای مورداستفاده فروشگاه تاکتیکهای ارتباطات، شخصیسازی، رفتار ترجیحی ارتباط معناداری با تمایل مشتری به ادامه خرید وجود داشت و بین تاکتیک پاداش و تمایل مشتری به ادامه خرید ارتباط معناداری ملاحظه نشده است. این پژوهش پیشنهادات کاربردی زیر را ارائه داده است: استقرار سيستم پاسخگويي به مشتريان دادن خدمات پس از فروش قرار دادن سيستم آموزشي نوين براي نيروهاي فروش با توجه به آخرين یافتههای بازاريابي مدیریت بهینه هزینههای ثابت این پژوهش میتواند دیدگاه مناسبی در رابطه با ارتباط تاکتیکهای بازاریابی ارتباطی و ویژگیهای شخصیتی مشتری، برای هر چه اثربخشتر کردن این تاکتیکها ارائه نماید. نویسندگان: منصور صمدی، علی حسین حسینزاده، محمد نورانی کوتنایی دانشگاه شهید چمران اهواز نشریه: مدیریت بازرگانی برای مطالعه نسخه کامل مقاله می توانید به این لینک مراجعه فرمایید.