اتحادیه کشوری فروشگاه های زنجیره ای / اخبار
۱۴۰۱ دی ۲۰
http://etkfz.com/newsPage?code=Cw2I2ILuue
۱۴۰۱ دی ۲۰ 11:42:11
کد خبر: Cw2I2ILuue
ایده های بازاریابی در حوزه فروشگاه های زنجیره ای (قسمت اول)
خرید از فروشگاه های زنجیره ای سال های سال است که بدل به نوعی عادت جذاب شده است. خیلی وقت ها وقتی آدم حوصله هیچ کاری را ندارد، یک خرید ساده از فروشگاه محل حسابی اوضاع را عوض می کند. هرچه باشد آدم ها عاشق خرید هستند و چه گزینه ای بهتر از فروشگاه های بزرگ با محصولات متنوع. البته این وسط کار صاحبان فروشگاه های زنجیره ای نیز اصلا راحت نیست؛ چراکه در حضور کلی رقیب ریز و درشت جلب نظر مشتریان دست کمی از رویارویی با هفت خان رستم ندارد. به گزارش روابط عمومی اتحادیه کشوری فروشگاه های زنجیره ای به نقل از روزنامه فرصت امروز، همانطور که اشاره کردیم، معرفی فروشگاه های زنجیره ای به مشتریان در بازارهای رقابتی امروز کار ساده ای نیست. با این حال چنین ماموریتی ابدا غیرممکن محسوب نمی شود؛ چراکه همیشه ابزار بازاریابی دم دست شماست تا سرسخت ترین مشتریان را نیز راضی کنید. چالش مهم در این میان پیدا کردن ایده های ناب برای بازاریابی و پروموت کردن کسب و کار است. همانطور که کارگردان ها برای فروش بالا در گیشه نیاز به فیلمنامه ای درجه یک دارند، شما هم باید ایده های بازاریابی درست و حسابی داشته باشید. وگرنه بعد از کلی هزینه در حوزه مارکتینگ دست از پا درازتر به خانه اول بازمی گردید. ما در روزنامه فرصت امروز همیشه بازاریابی را بهترین ابزار برای دسترسی به مشتریان تازه می دانیم. به علاوه، با کمپین های استاندارد مشتریان معمولی نیز کم کم تبدیل به خریدارهای پر و پاقرص می شوند. تنها کاری که این وسط باید انجام دهید، پیدا کردن ایده های بازاریابی مناسب است. اشتباه نکنید، ما اصلا قصد نداریم با همین توصیه خشک و خالی شما را تنها بگذاریم. در عوض از شما دعوت می کنیم در این مقاله با ما همراه باشید تا کلی ایده داغ و کاربردی برای مارکتینگ در حوزه فروشگاه های زنجیره ای یاد بگیرید. از آنجایی که اغلب کارآفرینان فکر می کنند بازاریابی مثل دنیای فوتبال است که فقط تیم های پولدار در آن موفق می شوند، ما در این مقاله سعی کرده ایم خلاف آن را ثابت کنیم. به همین خاطر در کنار ایده های نسبتا گران قیمت، نگاهی به تکنیک های رایگان یا بی نهایت ارزان هم داشته ایم. پس لازم نیست از همین اول کار به خاطر محدودیت های مالی قید بازاریابی را بزنید. خب حالا که حوصله کردید و این مقدمه را پشت سر گذاشتید، دیگر باید برویم سر اصل مطلب.
نکات اساسی قبل از ورود بازاریابی: زنگ خطر برای سر به هواها!عرصه بازاریابی مثل بازی های کامپیوتری نیست که هر جا آدم به مشکل خورد فورا از مرحله قبل کارش را دوباره شروع کند. چه بسا یک اشتباه در این صنعت به قیمت اعتبار و تلاش چند ساله تان برای خرده فروشی تان تمام شود. به همین خاطر ما در روزنامه فرصت امروز قبل از اینکه ایده های بازاریابی را زیر ذره بین ببریم، چندتا نکته مهم را یادآور می شویم. شاید فکر کنید ما حتی از کارآگاه های افسانه ای مثل شرلوک هولمز هم سختگیرتر هستیم، اما مته به خشخاش گذاشتن در اول کار خیلی بهتر از شکست های تلخ در پایان ماجرا خواهد بود. پس قبل از اینکه بی گدار به آب بزنید، نیم نگاهی به این سوالات داشته باشید:• حوزه کاری شما چه محدوده هایی را شامل می شود؟ به زبان خودمانی، شما یک خرده فروشی محلی هستید یا شعبه های سراسری در کل کشور یا بازارهای جهانی دارید؟• هدف شما از طراحی کمپین بازاریابی چیست؟ صرفا یک تازه وارد در بازار خرده فروشی هستید یا دنبال توسعه کسب و کارید؟• آیا معیاری برای ارزیابی موفقیت بازاریابی دارید؟ مثلا افزایش حضور مشتریان در فروشگاه، سود بیشتر یا حتی محبوبیت بالاتر در شبکه های اجتماعی.اگر فکر می کنید سوالات بالا خیلی سختگیرانه طراحی شده، بهتر است ماجرا را طور دیگری برای تان توضیح دهیم. فرض کنید سرمربی یک تیم فوتبال هستید و برای مسابقه فینال لیگ قهرمانان باید تاکتیک مشخصی را انتخاب کنید. بی شک برای این مسابقه مهم کسی همینطور الکی یک تاکتیک را انتخاب نمی کند. در عوض بهترین راه سبک و سنگین کردن اوضاع تیم و انتخاب استراتژی براساس توانایی های بازیکنان است. این دقیقا همان کاری است که شما قبل از انتخاب ایده های مقاله مان باید انجام دهید. وگرنه همه چیز به شانس و اقبال گره خواهد خورد؛ همینقدر عجیب و باورنکردنی!
مارکتینگ برای فروشگاه های زنجیره ای: فهرستی از ایده های طلاییحالا که نکات اساسی و احتیاطی درباره بازاریابی در صنعت فروشگاه های زنجیره ای را زیر ذره بین بردیم، دیگر باید تخته گاز سمت ایده های اصلی رفت. خب شما که تا اینجا با ما همراه نبوده اید که فقط چند تا نکته پیش پا افتاده درباره بازاریابی یاد بگیرید؟یادتان باشد ایده های مورد بحث در این مقاله طوری طراحی شده اند که به کار تمام خرده فروشی ها بیایند. پس لازم نیست نگران سطح فعالیت یا حوزه نفوذتان در بازار باشید. در عوض تمام تلاش تان برای اجرای ایده هایی که بیشترین هماهنگی با اوضاع برندتان دارند، به کار بگیرید. قول می دهم با این دست فرمان فروشگاه تان در کمتر از شش ماه تبدیل به گزینه محبوب مشتریان محل شود.
فروش محصولات محلی و خاص: شروعی متمایز با رقبافروشگاه زنجیره ای شما در کدام منطقه قرار دارد؟ احتمالا این سوال جوابی یک کلمه ای خواهد داشت. اگر شهرهای بزرگ با فرهنگ های چندگانه را فاکتور بگیریم، در اغلب مناطق مردم شیوه زندگی خاص خودشان را دارند. مثلا هر کدام از مناطق روستایی یا شهرهای نه چندان بزرگ فرانسه غذاهای خاص خودش را دارد. به علاوه، تفاوت میان سبک زندگی مردم در مناطق مختلف از چند کیلومتری نیز واضح است. اگر بخواهیم مثل استادهای دانشگاه بحث را موشکافانه ادامه دهیم، به تولیدات متمایز هر منطقه از دنیا می رسیم. مثلا کشت برنج در آسیای جنوب شرقی بی نهایت بیشتر از سایر نقاط دنیاست. حالا اگر یک فروشگاه زنجیره ای در شهری مثل سئو کارش را شروع کند، بی شک عرضه خوراکی هایی که در دستور پخت شان برنج نقش محوری دارد، خیلی منطقی تر از غذاهای آمریکایی خواهد بود، مگر نه؟فروش محصولات محلی همیشه گزینه ای عالی برای حضوری قهرمانانه در بازار محسوب می شود. متاسفانه خیلی از بازاریاب ها فکر می کنند در دنیای امروز همه مردم مثل یکدیگر زندگی می کنند. نتیجه چنین تفکری هم عرضه محصولاتی مشابه در تمام خرده فروشی های سراسر دنیاست. این وسط کارآفرینانی که به خوبی نیازهای محلی مشتریان را درک کرده و مطابق آن عمل کنند، برنده نهایی بازار خواهند بود. اگرچه ما مثال مان درباره عرضه محصولات محلی را با خوراکی شروع کردیم اما شما اصلا نباید خودتان را به این حوزه محدود کنید. کافی است نگاهی به فرهنگ محلی بازارتان داشته باشید تا حساب کار دست تان بیاید. اینطوری حتی اگر همین هفته قبل کارتان را شروع کرده باشید، کلی مشتری پر و پاقرص برای تان پیدا خواهد شد. خب مگر یک کارآفرین چه چیزی بیشتر از مشتریان وفادار در همان اول راهش می خواهد؟تا اینجای کار همه چیز کاملا روشن است، اما هنوز ماموریت بازاریاب ها مشخص نشده است. اجازه دهید با هم روراست باشیم، نکاتی که تا حالا مطرح کردیم اصلا در شرح وظایف بازاریاب ها نیست. کاری که تیم های بازاریابی در این سناریو باید انجام دهند، طراحی کمپین هایی با محوریت محصولات محلی است. این طوری تک تک مردم متوجه عملکرد متمایز شما می شوند. پس منتظر چه هستید؟ به جای اینکه کمپین هایی به سبک خرده فروشی های آمریکایی به خورد مخاطب دهید، کمی محلی تر فکر کنید؛ همین و بس.
تخفیف ها را دست کم نگیرید: وقتی اطلاع رسانی حرف اول را می زند!مشتری را در نظر بگیرید که از وقتی یادش می آید همیشه از فروشگاه قدیمی محل خرید کرده و حتی سراغ جای دیگری هم نرفته است. بی شک سرمایه گذاری روی چنین مشتری کار هر کسی نیست؛ چراکه خرید از برند مورد علاقه حس و حال خاص خودش را دارد. البته تا زمانی که پای تخفیف های داغ وسط نباشد. فکر می کنم شما هم قبول داشته باشید که خرید با تخفیف های شگفت انگیز حتی وفادارترین مشتریان را هم وسوسه خواهد کرد، مگر نه؟خرده فروشی هایی که بعد از چند ماه حضور در بازار هنوز مشتریان زیادی ندارند، خیلی وقت ها از موفقیت در بازار ناامید شده و سراغ کارهای دیگر می روند. چه بسا شما هم چنین وضعیتی داشته باشید. در این صورت اصلا لازم نیست ترس به دل تان راه دهید؛ چراکه تکه گمشده پازل کارآفرینی تان جشنواره های همراه با تخفیف است؛ به همین سادگی!احتمالا الان کلی سوال درباره تخفیف ها در سرتان شکل گرفته اما قبل از اینکه سراغ این بخش برویم، اجازه دهید یک سوال کلیدی دیگر مطرح کنیم. آیا کسی را سراغ دارید که خرید همراه با تخفیف را دوست نداشته باشد؟ بی شک هر جوابی به غیر از یک نه قرص و محکم حسابی شک برانگیز خواهد بود. فکر می کنم حالا دیگر اهمیت ایده این بخش را درک کرده باشید.
پربازدیدها